PDA

Shiko versionin e plotė : Robotėt kuzhinier nė Japoni

Semiramida
26-09-2009, 02:02
by GvForces

Nė Japoni, robotėt gjithnjė e mė shumė pėrpiqen tė gjejnė punė sa mė atraktive. Kėtė herė prototipe tė robotėve-kuzhinier treguan aftėsitė e tyre pėr tė gatuar nė Ekspozitėn Ndėrkombėtare tė Makinerisė dhe Teknologjisė sė Ushqimit, nė Tokio, ku gatuan “okonomijaki”, ėmbėlsira tė shumėllojshme, si dhe shėrbyen sushi dhe perime.
“Tė gjithė e dimė se robotėt mund tė jenė shumė praktik. Ne duam qė kėtė vegėl t’a nxjerrim nga fabrikat dhe kėshtu t’i vėmė nė pėrdorim pėr nevoja tė ndryshme”, tha Sinkron Narito Hosomi, president i robotėve pėr ėmbėlsira.
Japonia e cila posedon rreth 800 mijė robot industrialė, shihet nė dekadėn e fundit si njė treg i mirėfilltė robotėsh qė kapin vlerėn e 10 miliard robotėve. Vėzhguesit thonė se Japonia me uljen e popullatės dhe mohimin e punėtorėve tė rinj, po pėrballet gjithnjė e mė shumė me kėrkesėn nė rritje, pėr robotė tė cilėt tė mund tė punojnė nė kuzhinė. Pjesa mė e madhe e robotėve janė ekspozuar vetėm pėr t’u demonstruar e jo pėr t’u shitur. Prodhuesit thonė se robotėt do tė kushtojnė rreth 180 mijė dollar amerikan.

Carpe Diem
01-10-2009, 08:21
Pse, mbaruan kinezet kuzhiniere ???
Po keta kete problem kishin, se nuk ka njerez qe ta bejne ate pune, po njeriu ku te artificializohet ne te gjitha. E shpifur
Une jam vete ne fushen e teknologjise, por te arrijme ne ate pike sa te katandisemii te ulur ne nje karrige me nje portabel elektronik e me cdo gje elektronike perreth eshte e mjerueshme.

Do i dali roboti cdo gjeje m'duket, se njeriu po parazitohet.

Princess
01-10-2009, 13:53
Nuk me pelqen kjo ide ... :masakrim: robotet me tmerrojn.

Diamanta
09-10-2009, 00:21
Nuk me pelqen kjo ide ... :masakrim: robotet me tmerrojn.

S'ka me mire ! E ke gabim!Eshte i sinqert dhe nen urdherat e tua!Njerzit kan dal jasht kontrollit.Une besoj me mire nje robot te me sherbej se sa nje njeri.

something^poetic
09-10-2009, 23:58
gatojne lesh.
jane pallavra .

Iluv
10-10-2009, 00:35
S'ka me mire ! E ke gabim!Eshte i sinqert dhe nen urdherat e tua!Njerzit kan dal jasht kontrollit.Une besoj me mire nje robot te me sherbej se sa nje njeri.

Sa lek kushton nje robot?

2012
10-10-2009, 07:08
Sa lek kushton nje robot?

Bleje nje ta kesh :nxehje:

something^poetic
10-10-2009, 12:01
e pra. ju hyn ne pune per cdo gje ju femrave IT :D

Carpe Diem
10-10-2009, 18:27
gatojne lesh.
jane pallavra .
hahahahahaahahah.....lol

Fiona
10-10-2009, 21:19
Kto robotet, i programojne, hidhi kte, hidhe ate sushit,edhe ja ta ben gati...mua me duket shume gje e ftohte, industriale...si puna atij librit: New World. C'do gje behet mekanike, pa ndjenja, edhe pa kuptim.

DISLIKE.

Diamanta
11-10-2009, 02:47
Edhe per te gatuar na u dashkan ndjenja kshu???!!O po aq e dua une po ku ta gjej?sic perdorim per te lar enet e rrobat, pse mos te kemi dhe nje per te gatuar?!Rroft shkenca po cliron femrat nga ngarkesa,sidomos ne shqiptaret qe i kemi burrat dembela ne ket drejtim.S'ka asgje te keqe!

Fiona
11-10-2009, 13:44
Gjynaf per ato qe kane burrat dembele, lol.

Diamanta
11-10-2009, 20:49
Gjynaf per ato qe kane burrat dembele, lol.

Pse babi jot ben gjelle fiona???I imi se levis pjaten nga vendi!Eshte mesuar i rri gjithe shtepia gati tu hahaha :diskoteke:

Fiona
11-10-2009, 21:13
Babi eshte ekspert per bbq, lol...gatuan mbase 25 perqind te kohes...bon pune burrash dmth neper shpi: garden, garbage, vacuum, rregullime kshu gjonash...

something^poetic
11-10-2009, 22:18
vacuum pune burrash eshte?

pse sthua ti qe mami jot i vishka trousers ne ate shtepi :P

lol

Fiona
13-10-2009, 00:27
Vacuuminnnnnnnnnnnnnnnnn si pune burrash e shikoj une...n.q.s s'e bon babi...e bon vllai, kshuqe. Good luck to them.

Diamanta
13-10-2009, 00:56
Fiona une i deboj nga shtepia edhe vellain edhe babin kur bej punet hahaha

Iluv
13-10-2009, 05:02
Bleje nje ta kesh :nxehje:

Prandaj po pyes per cmimin :pistoleta:

tvsh
09-11-2009, 21:40
Prandaj po pyes per cmimin :pistoleta:dhe une dua te blej nje te tille,