Shiko versionin e plotė : Kredit Kartat
une kam 2 dhe si perdor per te blere ushqime por per ndonje me vlere si plasma tv apo restorant per te rritur kreditin qe ta kem te lehte te marr kredi per arye te ndryshne,
juve si ja coni ne ket fushe?
Rendesi ka qe mos kalosh mbi 30-50% te totalit qe ke ne karte, pa per te prishur s'ma merr mendja se ka shume rendesi vendi. Une per vete nji kam (goxha ama :p), po e perdor ne cfaredo vendi , ku te me doje kokrra e qejfit :)
une kam shume CC por nuk i perdor te gjitha. po te dua te mbyll disa tani do me ulet credit score. kam 2 qe i perdor shume shpesh pse i perdor e para me ndihmon ne vleresimin e credit e dyta marr deri ne $500 max. ne vit sepse per cdo blerje marr 3-5%. perdor cash kur eshte nen $50 cdo gje mbi kete vlere preferoj cc. kurre nuk perdor me shume se 40% edhe gjithmon paguaj shumen e plot, nuk mbaj mend te kem paguar njeher interes lol. edhe i perdor si debit card dmth nuk shpenzoj cfare nuk mundem.
Ca CC eshte ajo qe merr 3-5 % ? Se c'me erdhi nje oferte para co kohe po e harrova ca banke ishte. Edhe kjo qe kam tani ashtu thote po deri tani s'kam marre gje hic. Rrenacaket e dreqit :p
Nuk i kam qejf fare CC. Nje bill me shume me duket. E kisha nje dhe e mbylla. Nese dua te blej dicka e blej direkt me debit Card nuk ka pse ta paguaj me bill qe vjen ne shtepi.C'kuptim ka kur ti njesoj e paguan shumen e plote njeheresh?
Kam blere gjera me banke si; makinat, mobiljet, etj. Boll po na vret interesi i tyre.:kokforte:
him kam 2, american express & chase ne restaurant, gas & food eshte 5% kurse ne blerje te tjera eshte 3%. nuk paguaj shume vjetore si disa karta te tjera. maximum qe mund te marr eshte $500 kisha 2 zgjidhje ose milje per te fluturuar ose check une zgjodha check se keto milje kane shume restriction. minimum qe duhet te kerkosh check eshte $50.00.
Vetem nese mbes pa para dhe s'kam zgjedhje tjeter.
Nuk i kam qejf fare CC. Nje bill me shume me duket. E kisha nje dhe e mbylla. Nese dua te blej dicka e blej direkt me debit Card nuk ka pse ta paguaj me bill qe vjen ne shtepi.C'kuptim ka kur ti njesoj e paguan shumen e plote njeheresh?
Kam blere gjera me banke si; makinat, mobiljet, etj. Boll po na vret interesi i tyre.:kokforte:
dolores cc vs. debit nese dikush te vjedh identity ti nuk paguan asgje nese ke cc gjithashtu me CC te rriten pike e credit qe ndikon per sigurimin e makines, borxh per shkollen, shtepin etc. dmth cc ka benefitet e veta edhe mund ta trajtosh si debit.
dolores cc vs. debit nese dikush te vjedh identity ti nuk paguan asgje nese ke cc gjithashtu me CC te rriten pike e credit qe ndikon per sigurimin e makines, borxh per shkollen, shtepin etc. dmth cc ka benefitet e veta edhe mund ta trajtosh si debit.
E di. Nuk kam CC qe perdor per te blere gjera te vogla, si veshje apo per te ngrene por kam kartat e storeve ku kam blere orendite, pajisjet elektronike, makinat, qe po i paguaj me interes. Kur vete per te blere dicka tjeter ne keto store e blej me kreditet qe kam ngrumbulluar aty, dhe jo me leke ne dore. E njejta gje eshte. Dhe keto ndikojne ne rritjen e pikeve te krediteve.
him kam 2, american express & chase ne restaurant, gas & food eshte 5% kurse ne blerje te tjera eshte 3%. nuk paguaj shume vjetore si disa karta te tjera. maximum qe mund te marr eshte $500 kisha 2 zgjidhje ose milje per te fluturuar ose check une zgjodha check se keto milje kane shume restriction. minimum qe duhet te kerkosh check eshte $50.00.
Une kam nje Capital1. Se c'eshte me ca milje, po qe as qe e mbaj mendjen se do marr ndonje cope milje gjekundi. E shumta do me japin ndonje bilete autobusi falas, lol. Chase me duket se esthe ajo me 5%. Rrofsh j&g. Me qe ra llafi ka ke hum ti mi. Vetem kur flitet per ekonomi del ketej ti eee :)
Pinkushja
25-03-2010, 15:59
kam 2 cc dhe 2 debit cards, nuk ngaterrohem me me shume se e di qe po ti kem do i prish lol american express qe e perdor me shume sepse marr points dhe bank of america/ fifth third bank qofte debit/ credit.i urrej interesat e larta te credit cartave bobob jam ngaterruar njehere dhe se duron me koka te merrem me bankat. me vijne shume oferta ne mail, kot sa i harxhojne fletet te gjoret lol
pink, him, dolores Hello. HIM sezon taksash skam marre frym lol vetem pune, pune. ose si me thote mami do vdes ne pune duke ndertuar ameriken. per nga ekonomia e kam pike te dobet e di ti ahah. shiko nese udheton shume edhe ke flexible time me mire te maresh milje per fluturim ne te kunderten merr me mire 5% mbrapsht sepse miljet kane shume restrictions.kurre kurre mos paguani interes per cc sepse eshte marramendes. kam nje liber me te gjitha info qe mund te ndihmojne pa problem nese ke shume borxhe ne cc po i duhet ndonje nga forumi te me thone edhe do dergoj pm. pink eshte mire te kesh disa cc shume dyqane te japin shume reward per festa & ditelindje. dolores edhe ato karta qe merr nga dyqane jane cc edhe ndihmojne shume ne credit score.
ore qumesht dhe djath blini me kredit cards? me cilen karte?
merr cash back ne kete menyre?
kete desha te pyesnja qe ne fillim kur hapa temen.
po merr 3% back. ne grocery store. kur shkoj tek acme psh qe blej $100 and up e perdor dmth ble qumesht & djath lol.
Copyright ©2004 ForumiShqiptar.net Tė gjitha tė drejtat e rezervuara.