Shiko versionin e plotė : C'eshte Hiri hyjnor?
Shume here kemi degjuar apo lexuar fjalen "Hir"
Do doja te dija nqs mund ta shpjegoje dikush kuptimin e kesaj fjale?
k.al.ma.da
04-08-2009, 21:39
Hir eshte kur te jepet dicka qe ti nuk e meriton. Vjen nga fjala greke hari, qe do te thote dhurate, dhuroj.
k.al.ma.da
ndoshta mund te jete dhe kjo, por atehere i bie qe cdo gje qe kemi eshte hir i Perendise (dmth dhurate e pamerituar)
Mos ndoshta ka ndonje kuptim tjeter?
k.al.ma.da
05-08-2009, 11:23
ndoshta mund te jete dhe kjo, por atehere i bie qe cdo gje qe kemi eshte hir i Perendise (dmth dhurate e pamerituar)
Mos ndoshta ka ndonje kuptim tjeter?
Pse, nuk e beson ti se cdo gje qe kemi eshte hir i Perendise? Une per veten time besoj se edhe fakti qe jam ne gjendje te te shkruaj ty ne keto momente eshte hir i Perendise.
k.al.ma.da
Patjeter qe besoj qe cdo gje eshte dhurate e pamerituar e Perendise.
Por fjala "Hir" mund te kete tjeter kuptim se sa thjesht dhurate e pamerituar, prandaj pyes.
Po keshtu, ajo perdoret ne kuptime te ndryshme, psh diku, thuhet "Noe gjeti hir ne syte e Perendise" ose "Hiri i Zotit qofte me ju" etj...
k.al.ma.da
05-08-2009, 19:17
Patjeter qe besoj qe cdo gje eshte dhurate e pamerituar e Perendise.
Por fjala "Hir" mund te kete tjeter kuptim se sa thjesht dhurate e pamerituar, prandaj pyes.
Po keshtu, ajo perdoret ne kuptime te ndryshme, psh diku, thuhet "Noe gjeti hir ne syte e Perendise" ose "Hiri i Zotit qofte me ju" etj...
Po pra, te njejtin kuptim ka. Kur thote "Noe gjeti hir ne syte e Perendise", nenkupton qe pati nje dhurate me shume sec mund te kishin njerezit e tjere.
Nejse, me aq sa kam njohuri une, ajo qe kam shpjeguar eshte kuptimi i fjales hir. Nese dikush tjeter mund te na sqaroje dicka me shume, eshte i mirepritur.
k.al.ma.da
Copyright ©2004 ForumiShqiptar.net Tė gjitha tė drejtat e rezervuara.