Shiko versionin e plotė : Me duhet nje mendim
Ju ka ndodh ndonjeher pa pas arsye me qajt keni qajt !Epo mua po me ndodh nuk e di se cfar kam ama kam dicka qe po ma vret shpirti si te me kish ndodh dicka e keqe ! Athua e dini pse dhe nese po ma thuani
adem beka
24-08-2009, 21:41
Ju ka ndodh ndonjeher pa pas arsye me qajt keni qajt !Epo mua po me ndodh nuk e di se cfar kam ama kam dicka qe po ma vret shpirti si te me kish ndodh dicka e keqe ! Athua e dini pse dhe nese po ma thuani
Pershendetje
Nuk jam psikolog por po flas nga provoja
Nuk me ka ndodhur mua por kam pa ,dhe po e tregoj nje rast
Ishte nje vajze shume e bukur fetyra e saj tregonte hare ,gezim e lumturi kur papritmas ajo filloj te qaj ,te them te drejten ajo duke qajtur mbeti afer gjysem ore dhe mundohesha ta qetesoj disi por ne keto raste vrejta se nuk po bente qe me cdo kushte te insistosh te nderpret te qajturit,dhe kur vet ajo u qetesua fillova ta pyes se perse qan dhe mu pergjigj njesoj sikur ju se qan pa ndonje arsye dhe vetem ashtu i vije mirepo lindi pyetja tjeter se njeriu nuk qan pa arsye dhe ju kini nje arsye e cila ju shtyne te qani se nuk qendron kjo teori qe thoni ju se me vije te qaj pa ndonje arsye ,ajo duke u qetesuar dhe duke bere shaka me te per ta qetesuar filloj te zbutej nga ai ankth qe kishte dhe dalngadal me tregonte se e kam dashur nje djale i cili ka qene cdo gje per mua por kurre nuk ja kam shprehur dashurin dhe gjithnje me ka mbajtur shpresa se nje dite do te bashkohem me te por ai eshte i martuar dhe ka femije dhe mua me mban shpresa qe nje dite do te bashkohem me te dhe keshtu duke menduar per te vetvetiju me vije te qaj ,i thash se kjo e qajtur nuk eshte pa arsye sic thoni por nga ajo dashuri qe kurre nuk e keni shprehur dhe tani vuani , dhe ne fund e sygjerova qe te largohet nga ato mendime dhe te mendoj ndryshe sepse kjo logjik e te menduarit te qon vetem ne vuajtje
Kam pasur edhe shume biseda tjera me te ne lidhje me kete teme dhe ne fund kam pasur sukses ta bindi te mendoj ndryshe dhe te sillet ndryshe
Me fal se une e dhash nje shembull qe nuk dua te them se edhe juve ju mundon kjo por ta merrni si shembull se njeriu nuk qane pa ndonje arsye te madhe ,mos me keqkuptoni se kam vetem qellim te mire
Kete nuk e imagjinova po pak e dekorova ,te qeshim pak hahahaha
gjthe te mirat
vizito njehere tiroidet ... ato te bejne shume sensitive , fillon e qan kot , merzitesh shpesh , te hipin nervat pa arsye etj etj
adem beka
25-08-2009, 10:56
vizito njehere tiroidet ... ato te bejne shume sensitive , fillon e qan kot , merzitesh shpesh , te hipin nervat pa arsye etj etj
Pajtohem plotesishte qe duhet te bej analizat e tiroideve Tsh T3 T4 por edhe ne qofte se vlerat e tyre dalin te larta nuk ka arsye per tu shqetesuar edhe me shume,sepse nga mbingarkesa e trurit shfaqen keto simptome si te qajturit ,frika ,pasigurija etj
Nje gje duhet ta kuptosh qe qe njeriu kur e mbingarkon trurin ateher vije ne funksion truri i mesem i cili i sjell keto shqetesime pa vete deshiren tende
Truri i mesem vepron ne ate menyre sa qe njeriu nuk munde ti kontrolloj veprimet e veta dmth truri i vogel eshte i mbingarkuar
Po nuk qahet kot,loti eshte sinqeriteti qe i ka mbetur kesaj bote,ate sinqeritet e kupton vetem ti.Cfare mendon ne ato ēaste?Shikon ndonje send qe te ngjall kujtime?Edhe nuk eshte per tu merakos se qan,por kur nuk qan kur je bere gur nga zemra.
Mendoj se ti duhet te jesh e trishtuar per dicka ose dike, qe mbase nuk e identifikon ose nuk je koshiente plotesisht .Ka gjera ne nenvetedijen tone te cilat dalin here pas here ne siperfaqe dhe na bejne te ndihemi keq...mund te jete nje kujtim i kaluar i hidhur , nje zenke , nje fjale jo e mire etj etj.Por me siguri mund te te them dicka : pergjigjen e kesaj pyetje mund ta gjesh vetem ti , me beso per kete , te flas nga pervoja ime vetjake.Mundohu te qetesohesh , te shetisesh (nese i ke qejf shetitjet) ose te udhetosh diku ku ke qejf apo te shkosh diku qe te pelqen tip natyre a dicka e ngjashme , merr fryme thelle disa here , per momentin mos mendo asgje asgje , lere mendjen te lire ...me pas do ta kuptosh se cfare nuk shkon me ty.
Kjo keshille vlen nese ke ndonje problem psikologjik sipas mendimit tim,por sic tha edhe nje anetar me siper shko vizitohu nga teroidet nese problemi yt nuk eshte psikologjik ose shpirteror.
Te uroj qe gjithcka ne jeten tende te shkoj mire dhe te qeshesh me shume :), kur te vjen per te qare , provo te buzeqeshesh - thone qe buzeqeshjet kane fuqi magjike ;)
hugs
mbaj mend nga klasa e psikologjis qe njerezit qe qanin edhe ndiheshin te vetmuar, te trishtuar, jane te stresuar/depresionuar. nuk eshte mire qe te vritesh shpirterisht kunsultou me nje doktor ndoshta te ndihmon. te uroj fat.
Me ka ndodhur dhe mua kjo gje. Arsyeja pse ndodh nuk dihet saktesisht. Ka me mijra gjera qe ndikojn. Zgjidhja me e mire (ajo qe ka funksionuar me mua) eshte te qash kur te vjen per te qare. Nuk pse e mban brenda vetem pse nuk ke nje pergjigje pse ndodh. Mbasi shfryn dufin, vjen qetesimi.
Faleminderit te gjithve shume ,se di ,me duket se kam e problem te madh pasiqe koheve te fundit po kam frike shume , syte me bejne se kam dike prane pa deshiren time biles edhe kur nuk kam frike. Eshte si nje hije e keqe
Mendoj se duehet te merresh me aktivitete te tjera, rri me shume njerez...ne kete menyre mund te lehtesohet truri nga mendimet e shumeta.
Semiramida
06-09-2009, 20:40
Faleminderit te gjithve shume ,se di ,me duket se kam e problem te madh pasiqe koheve te fundit po kam frike shume , syte me bejne se kam dike prane pa deshiren time biles edhe kur nuk kam frike. Eshte si nje hije e keqe
Shko shif nje psikolog!!!
iNa-BoBiNa
22-09-2009, 20:06
Tinna... te duhet te dalesh jashte ambientit qe te rrethon. Bej dicka ndryshe. Ndrysho programin tend ditor. Shoqerohu me nje shoqeri qe te rri prane dhe ta do te miren. Te keshilloj te rrish afer me njerez qe te duan (familja mbase), dhe mbi te gjitha shprehi mendimet e tua. Loti e shpreh merzine, por nuk ta nxjerre shqetesimin qe ke ne shpirt... kete shqetesim ta nxjerr fjala. Fol, shprehu!
Copyright ©2004 ForumiShqiptar.net Tė gjitha tė drejtat e rezervuara.