Shiko versionin e plotė : Persekutimi i te Krishtereve ne vendet islamike
ilia spiro
25-08-2009, 12:09
Gjuajten me gure, dogjen shtepite, ndoqen ata qe perpiqeshin te shpetonin duke qelluar si te cmendur. Ne fund numeroheshin 9 te vdekur, shtate nga te cilet kane te njejtin mbiemer, Hamid, te te njejtes familje, te aferm te murgut katolik ate Hysein Junis. Faji i tyre i vetem - ishin te krishtere.
Kjo ndodhi ne Pakistan, ne Gojra, ne Panxhabin Lindor. Ne tere vendin te krishteret jane rreth 2 milion e 600 mije, mes nje popullsie 160 milionshe, gati e gjitha myslimane. Por me gjithe numrat, intoleranca fetare ndaj kesaj minorance paqesore dhe te varfer eshte kthyer ne nje gje te perditshme.
Ngjarja e fundit nisi pas nje feste te pafajshme dasme mes te krishteresh, me 30 korrik. Dikush hapi fjale totalisht te genjeshterta dhe te qellimshme se ishin grisur ne te flete te kuranit. Kaq mjaftoi qe te nisnin sharjet dhe guret e fanatikeve. Pasdite disa shtepi ishin djegur. Por dhuna me e madhe shpertheu te shtunen, pikerisht ne Gojra.
Te pakten 8 autobuze plot me ekstremiste islamike, erdhen nga jashte qytetit, plot me njerez te armatosur gjer ne dhembe. Slogani i tyre ishte se te krishteret kane te njejten fe me ushtaret amerikane, pra jane armiq dhe meritojne vdekjen. Filluan me gure, pastaj me benzine e bomba. Po te mos ishin larguar me te shpejte njerezit bilanci do te kishte qene shume me tragjik. Te 7 viktimat e familjes Hamid, qe nuk munden te largohen ne kohe, i dogjen te gjalle...
Vitet e fundit kane pare ne Pakistan te pakten kater pogrome masive kunder te krishtereve. Gati gjithmone preteksti eshte ligji 295, qe ne emer te sharias denon me burgim te perjetshem e deri me vdekje ke akuzohet "per fyerje te Kuranit dhe profetit", qe keqperdoret hapur. Shpesh mjafton fjala e vetem nje ekstremisti islamik per te futur ne burg e persekutuar te krishtere, pa patur as edhe nje prove te vetme.
(Gazeta "Ngjallja" Gusht 2009)
Ne qytetin Sedelik tė Republikės Ēeke, ka njė kishė shumė interesante. Kisha as nga dėrrasa as nga betoni dhe as nga hekuri, por nga kockat e muslimaneve.......Nė vitin 1218 papa i kohes pėr tu krenuar dhe pėr tu mburrur, urdhėroi ndėrtimin e njė kishe duke sjellė kockat e muslimaneve tė vrarė pėr ndėrtimin e saj. Urdhėri u dėrgua nė vend duke sjellė kockat e 40.000 muslimanėve. Thonė qė janė muslimanėt terrorista... Shikojeni pak kėtė !!!
Nuk eshte bere me eshtra muslimanesh lexo ketu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sedlec_Ossuary
Pershendetje :)
Believe, kete email e kam marr edhe une, koheve fundit qarkullojne ca lajme te rrejshme e si duket qellimi eshte ti fusin edhe muslimanet ne pozite te keqe. :)
Someone paska sjell nje link por e sjelli edhe une faqen zyrtare te kesaj kishe:
http://www.kostnice.cz/
Ji e vemendshme me lajmet qe te vijne sepse jo cdogje eshte e vertete e dashur. :)
Kalofsh mire!
Nuk ka mundesi Ilia te kete ndodhur kjo sepse Islami eshte shume paqesor, madje dhe ne lufte ata e kane te percaktuar qarte qe nuk duhet te vriten njerez te pafajshem. Duhet te jete manipulim i ndonje te krishteri ky lajm patjeter!
ilia spiro
25-08-2009, 16:13
Nuk e di SOMEONE nese eshte manipulim ose jo, une e dhashe edhe burimin e lajmit. Mesa e njoh kjo gazete ("Ngjallja"), eshte serioze dhe nuk u fryn kot me kot dasive fetare.
A............., po me ben te dyshoj se ti e di kush e ka bere manipulimin por nuk e nxjerr per te mos na diskredituar. Se ndryshe pse thua "i krishteri". Ti me siguri e njeh ate. Thuaje se cili eshte te lutem, se jam ne siklet....
Mbase ke te drejte se mund te mos jete 100% i shpikur si lajm, por i fryre eshte me siguri! Keta muslimanet u nisen qe t'i ftonin ne besimin e drejte keta te krishteret por ata nuk pranuan, ndaj u detyruan t'i qellojne pak. Se vdiqen ata s'eshte faji i muslimaneve. Keshtu e kishin te shkruar!
ilia spiro
25-08-2009, 16:24
Ne fakt duhet pare kjo ceshtje. Sepse ne fillim filluan me gure...e me pas filloi masakra. Ndoshta te krishteret jane vrare njeri me tjetrin dhe ua kane ngjitur muslimaneve.
Ndoshta kane qene ndonje "Deshmitar i Jehovajit" dhe ka plasur sherri, ne kete rast.
Por keto une nuk i besoj pasi i besoj gazetes.
Sidoqofte SOMEONE, une shoh se ti lekundesh shume dhe nuk thellohesh sa duhet ne esencen e gjerave. Po thellohu ore evlat......thellohu.
Po kjo eshte shume e mundur sepse jane pikerisht te krishteret ata qe kryejne krime. Me sa duket kane qene te krishtere te maskuar si muslimane keta qe kane bere kete masaker, sepse nuk ka asnje mundesi qe keta te kene qene muslimane.Pra je ti ai qe duhet te thellohesh dhe jo une!
ilia spiro
25-08-2009, 16:38
A.....po, po si s`me vajti mendja mor jahu! Me fal SOMEONE per kritiken. Duhet te jene maskuar per te akuzuar me pas muslimanet! E..si tek filmi "Shtigje lufte" (nuk e di moshen tende nese e ke pare apo jo), kur fashistet u veshen si partizane per te diskredituar komunizmin... A..po, kane pare filmin dhe e kane imituar.
E...keta pakistanezet...., deri aty xhanem te kete arritur ky fim i Kinostudios.
prandaj te them thellohu se nuk i di se si jane gjerat. Keta te krishteret e maskuar si muslimane mund te kene qene dhe te paguar nga amerika ose ndonje Kishe pikerisht per te bere kete gje.
ilia spiro
25-08-2009, 16:46
Kete nuk e di per pune pagese. Po une kam nje mendim origjinal duhet te jene agjente koreano-veriore qe ne emer te komunizmit (pra jo per para), kane dashur te ngaterrojne muslimanet njeri me tjetrin ne Pakistan, qe te behet zhurme, me qellim qe te diskreditojne ameriken qe perpiqet te stabilizoje keto rajone duke luftuar me talebanet.
jo, nuk besoj te kene qene koreano-veriore.
Mund te kete qene ndonje kishe orthodhokse them une.
Se duan te bejne qe muslimaneve t'u dale emri per keq sikur gjoja vrasin te krishtere dhe me kete rast shesin dhe gazeten "Ngjallja" per te shitur sensacionin. Popopo sa te thella qe jane gjerat!
ilia spiro
25-08-2009, 17:05
Me fal SOMEONE, une te mora perkrahes timin dhe ti me dole kunder. Nese e ke pare dramen "Prefekti", ku Q. Mulleti u thote fshatareve: une ju mora me ju fol kunder komunizmit ju me dolet komuniste vete (ej mos e merr seriozisht krahasimin, se mund te jem une fshatari).
Po mor po, i kane vrare e i kane djegur, eshte e vertete dhe kete e konfirmon edhe vete qeveria pakistaneze. Ketu s'ka asgje per te fshehur, as per te justifikuar. Ka ndodhur ne Punjab para disa javesh, eshte dhene neper lajme ne gjithe boten.
Dhe cfare tash? Islami i ka fajet, Spiroviq? Pse del nje grup pakistanezesh te krisur dhe me nje pretekst te dobet ben vrasje, tani duhet te japim llogari te gjithe? Ketu deshe ta sjellesh muhabetin apo jo? E jo, shkavell, une po te them se asnje musliman jashte atij grupi nuk mban pergjegjesi per krimin e bere. As feja nuk i ka shtyre ata te bejne krime te tilla sepse po te ishte ashtu - do te duhej une te ta kisha hequr koken ty tashme apo te te kisha djegur. Por, ti je gjalle e shendoshe apo jo, bashke me shkaun tjeter qe fshehet prapa nickut Someone? Ti me krimin e tjeterkujt don te na akuzosh neve shqiptareve muslimane. Gjithkush mba pergjegjesi per veprat e veta, nuk ka pse te aludosh ti tek te tjeret, apo te behesh i neveritshem si Someone me ato ironite e veta patetike. Ju jeni fantazma manastiresh qe sorrollateni forumeve per te perhapur urrejtje, e kur s'gjeni material "vendor", filloni te sjellni ato te "importit".
Ik baju tash neper ato humnerat e tua mesjetare e mos na caj koken me gjera te tilla. Se per krimet e te krishtereve ndaj muslimaneve, apo te cifuteve ndaj muslimaneve me ndihmen e te krishtereve mund te te gjej material sa nuk ka vend ky forum t'i ze. Krimet qe kane ndodhur apo qe po ndodhin ne Palestine, Irak e Afganistan, jo 5-6 fjali me sa e ke dhene lajmin tend "spektakular" ti, po 5-6 forume si kjo te behen bashke e s'do te kete hapesire. Por ne nuk i sjellim sepse nuk duam te shkaktojme debate e polemika te kota e t'i fryejme zjarrit te percarjes kombetare sic po beni shumica prej juve zhurmaxhinjve, e ne vecanti ti dhe Someone murgu.
Prandaj, largohu nga ky mision i kote sepse me nje lajm a dy s'do te mund ta ndotesh emrin e paster te Islamit. Shihe ti fene tende dhe kishen ortodokse, ke mjaft material per krime monstruoze ne te, per "lufterat mbrojtese" duke i therre e djegur femijet, grate e pleqte. Pakistani eshte larg, Serbia eshte afer.
Ti nuk po te dhimbsen ata pakistanezet e krishtere te vrare sa je duke i urrejtur shqiptaret muslimane te gjalle. Je i neveritshem!
Na falni i nderuar Shiu qe nuk i morem leje madherise suaj se cfare do shkruajme ne forumin e krishtere!
P.S une jam murg dhe shka aq sa c'je ti pakistanez!
Keshtu qe me i kursyer me epitetet, nqs ka mundesi.
Na falni i nderuar Shiu qe nuk i morem leje madherise suaj se cfare do shkruajme ne forumin e krishtere!
P.S une jam murg dhe shka aq sa c'je ti pakistanez!
Keshtu qe me i kursyer me epitetet, nqs ka mundesi.
Shkruani per 300.000 te vraret nga dora e Kishes Ortodokse Serbe me mire sepse ka ndodhur ne keto hapesirat tona dhe nga ky numer 15.000 kane qene shqiptare e jo pakistaneze.
Nuk do te gjeni 300.000 te krishtere te vrare nga dora e muslimaneve sepse Islami eshte fe e paqes.
ilia spiro
26-08-2009, 15:52
Po mor po, i kane vrare e i kane djegur, eshte e vertete dhe kete e konfirmon edhe vete qeveria pakistaneze. Ketu s'ka asgje per te fshehur, as per te justifikuar. Ka ndodhur ne Punjab para disa javesh, eshte dhene neper lajme ne gjithe boten.
Dhe cfare tash? Islami i ka fajet, Spiroviq? Pse del nje grup pakistanezesh te krisur dhe me nje pretekst te dobet ben vrasje, tani duhet te japim llogari te gjithe? Ketu deshe ta sjellesh muhabetin apo jo? E jo, shkavell, une po te them se asnje musliman jashte atij grupi nuk mban pergjegjesi per krimin e bere. As feja nuk i ka shtyre ata te bejne krime te tilla sepse po te ishte ashtu - do te duhej une te ta kisha hequr koken ty tashme apo te te kisha djegur. Por, ti je gjalle e shendoshe apo jo, bashke me shkaun tjeter qe fshehet prapa nickut Someone? Ti me krimin e tjeterkujt don te na akuzosh neve shqiptareve muslimane. Gjithkush mba pergjegjesi per veprat e veta, nuk ka pse te aludosh ti tek te tjeret, apo te behesh i neveritshem si Someone me ato ironite e veta patetike. Ju jeni fantazma manastiresh qe sorrollateni forumeve per te perhapur urrejtje, e kur s'gjeni material "vendor", filloni te sjellni ato te "importit".
Ik baju tash neper ato humnerat e tua mesjetare e mos na caj koken me gjera te tilla. Se per krimet e te krishtereve ndaj muslimaneve, apo te cifuteve ndaj muslimaneve me ndihmen e te krishtereve mund te te gjej material sa nuk ka vend ky forum t'i ze. Krimet qe kane ndodhur apo qe po ndodhin ne Palestine, Irak e Afganistan, jo 5-6 fjali me sa e ke dhene lajmin tend "spektakular" ti, po 5-6 forume si kjo te behen bashke e s'do te kete hapesire. Por ne nuk i sjellim sepse nuk duam te shkaktojme debate e polemika te kota e t'i fryejme zjarrit te percarjes kombetare sic po beni shumica prej juve zhurmaxhinjve, e ne vecanti ti dhe Someone murgu.
Prandaj, largohu nga ky mision i kote sepse me nje lajm a dy s'do te mund ta ndotesh emrin e paster te Islamit. Shihe ti fene tende dhe kishen ortodokse, ke mjaft material per krime monstruoze ne te, per "lufterat mbrojtese" duke i therre e djegur femijet, grate e pleqte. Pakistani eshte larg, Serbia eshte afer.
Ti nuk po te dhimbsen ata pakistanezet e krishtere te vrare sa je duke i urrejtur shqiptaret muslimane te gjalle. Je i neveritshem!
Po titulli i temes eshte "Persekutimi i te Krishtereve ne vendet islamike", dhe as Shqiperia as Kosova dhe as diaspora shqiptare nuk kane gje te perbashket me islamizmin , ne kuptimin sic u permend. Prandaj insinuatat e tua per "percarje", nuk qendrojne.
Keshtu qe nuk ka llogjike te fyhesh ti dhe te vazhdosh te fyhesh te tjeret. Keto po i them sepse kete teme e kam hapur une dhe nuk do te deshiroja fyerje ne te.
Mendimin tend me fyerje mund ta japesh jashte ketij forumi qe eshte per te Krishteret.
Shkruani per 300.000 te vraret nga dora e Kishes Ortodokse Serbe me mire sepse ka ndodhur ne keto hapesirat tona dhe nga ky numer 15.000 kane qene shqiptare e jo pakistaneze.
Nuk do te gjeni 300.000 te krishtere te vrare nga dora e muslimaneve sepse Islami eshte fe e paqes.
Une ja ku po te them, se nqs do isha prift ne Kishen Orthodhokse, nuk do lejoja te hynte ne Kishe nje person qe ka vrare nje njeri dhe sikur te kercenohesha me vdekje!(Vetem ne rast se ky person do hynte ne Kishe duke qare me pendese!)
(per kete kemi shembull Shen Ambrozin qe nuk lejoi qe perandori Theodhos te hynte ne Kishe derisa ky perandor u gjunjezua dhe kerkoi falje publike. Ky perandor ishte fajtor per vrasjen e 7000 paganeve)
Ai qe vret nje qenie njerezore eshte thjesht nje sherbetor dhe bir i satanit dhe asgje me shume!
Kaq kisha ne lidhje me temat me vrasje fetare!!!
Po titulli i temes eshte "Persekutimi i te Krishtereve ne vendet islamike", dhe as Shqiperia as Kosova dhe as diaspora shqiptare nuk kane gje te perbashket me islamizmin , ne kuptimin sic u permend. Prandaj insinuatat e tua per "percarje", nuk qendrojne.
Keshtu qe nuk ka llogjike te fyhesh ti dhe te vazhdosh te fyhesh te tjeret. Keto po i them sepse kete teme e kam hapur une dhe nuk do te deshiroja fyerje ne te.
Mendimin tend me fyerje mund ta japesh jashte ketij forumi qe eshte per te Krishteret.
O jaran, une nuk po e perkrah luften "mbrojtese" pakistaneze karshi te krishtereve, nderkaq ti e perkrah luften "mbrojtese" te shkijeve serbo ortodokse qe rezultuan ne 15.000 te vrare, 800.000 refugjate, 120.000 shtepi te shkaterruara dhe mijera vajza e gra te dhunuara, statistika keto vetem per Kosoven. Ti bashke me hijen tende Someone jeni shqiptaret e pare per te cilet shoh se vrasja e 15.000 shqiptareve u duket "lufte mbrojtese" e armikut tone. Ju nuk jeni te krishtere te mirefillte sepse po te ishit - do te tregonit ndopak keqardhje. Juve me teper po ju vie keq kur kriminelet po i quaj kriminele, ashtu sic i quan e gjithe bota.
Tash po mundohesh me disa viktima ne Pakistanin e larget t'i lash gjynahet e Kishes Ortodokse Serbe qe vrau e preu qe nga fillimi i viteve '90 kudo ku arriti. Kesaj pune ne lagjen time i thone "me e la m* me sh*" prandaj mos u bej qesharak ti bashke me hijen tende. Mendoni pak me shume per ate se cfare beri kisha ortodokse kunder shqiptareve sepse kjo eshte ende plage e hapur, e mos na lodhni me lufterat mahalle-mahalle ne Pakistan.
Copyright ©2004 ForumiShqiptar.net Tė gjitha tė drejtat e rezervuara.